Kachel Wiki / Geen fabels maar feiten /

Hout hernieuwbare energie Geen fabels maar feiten

Hout hernieuwbare energie Geen fabels maar feiten
Hout hernieuwbare energie Geen fabels maar feiten
Geen fabels maar feiten over Haarden en Rookgassen. Hier wordt door ons een andere kijk op veel zaken gegeven. Wij zijn van mening dat er veel dingen onjuist worden voor gedaan.

Artikelnummer

Hout-hernieuwb-energie-Fabels-feiten

Verwachte levertijd

1 dag(en)

€ 0,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Hout
hernieuwbare energie !

Geen fabels maar feiten
Zoals u op de tekening kunt zien is HOUT een HERNIEUWBARE ENERGIE.
Op dit moment vindt er een discussie plaats over het verbranden van hout.
Wij vinden ten eerste dat er een splitsing moet worden gemaakt tussen Biomassa centrales en Pelletkachels aan de ene kant en Houtkachels en Haarden aan de andere kant.
Voor Biomassa centrales en Pelletkachels geld dat bijna al het hout wordt geïmporteerd. Dit betekent dat alleen voor het transport een grote milieu voetprint wordt achter gelaten.
Voor HOUTKACHELS en HOUTHAARDEN geldt dit absoluut NIET. Bijna al het hout dat in houtkachels en houthaarden in Europa wordt verstookt wordt lokaal gekapt.

Hout
hernieuwbare energie waarom?

Als een boom groeit slaat de boom co2 op, als deze vergaat, wegrot of verbrand komt de co2 weer vrij.
Echter in Europa worden alle gekapte bomen weer herbeplant naar Scandinavisch voorbeeld. Na de kap wordt er ongeveer 140% herbeplant. Na een jaar of 10 wordt het nieuwe bos uitgedund om de achtergebleven bomen meer ruimte te geven om te groeien. Na ongeveer nog eens 10 jaar ( twintigste jaar van het nieuwe bos ) wordt het bos opnieuw uitgedund om de laatste bomen helemaal te laten volgroeien. Na 30 tot 40 jaar wordt het bos weer gekapt en begint het weer van voor af aan. In Finland spreken ze ook over het harvesten (oogsten) van het bos, net zoals wij aardappelen oogsten.



Kringloop co2 hout maximaal 40 jaar
Kringloop aardgas minimaal een paar miljoen jaar

Het haardhout heeft dus een kringloop van maximaal 40 jaar, dit in tegenstelling tot fossiele brandstof die een kringloop van miljoenen jaren heeft. Ook aardgas dat vaak als schoner wordt aangeprezen is op de lange duur vervuilender. Alle co2 die vrijkomt bij het verbranden van aardgas heeft een kringloop van miljoenen jaren. Bij de verbranding van aardgas is de netto co2 belasting dus lager maar binnen een jaar of 20 is haardhout al minder belastend.

ALLE AARDGAS DIE VERBRUIKT WORDT STAPELD DUS OP, IN EERSTE INSTANTIE IS DE NETTO UITSTOOT MINDER ALLEEN BIJ AARDGAS BLIJFT HET STAPELEN WAAR BIJ BOMEN DIRECT NA DE AANPLANT DE AFBOUW BEGINT.

Aardgas dat verstookt wordt heeft een plant / boom nodig om de co2 te neutraliseren, als we dus aardgas blijven verstoken moeten we bossen blijven aanplanten, niet circulair maar echt letterlijk erbij planten bij de reeds bestaande bossen. Iedereen met een beetje boerenverstand snapt dat  de aarde dan te klein is. Alle promo praatjes ten spijt, deze wetenschappers denken alleen aan het korte termijn of praten namens de bekende multinationals en zeker niet namens kinderen en kleinkinderen.

Wij zijn dus ook van mening dat haardhout een veel betere oplossing is als bijvoorbeeld co2 afvangen en opslaan in lege gasvelden.
Feit is natuurlijk wel dat aardgas vele malen schoner is als olie.

Natuurlijk is de alternatieve wind en zonne-energie beter. Het teveel aan opgewekte alternatieve energie, dit zal in de toekomst op zonnige winderige dagen kunnen oplopen naar een teveel van een paar 100% kunnen we natuurlijk aflaten in de grond of opslaan in bijvoorbeeld waterstof. Waterstof kan gebruikt worden op dagen dat we energie tekort komen om centrales stroom op te laten
wekken en om de tra nsport sector van brandstof te voorzien. Om een brandstofcel voor waterstof te produceren is veel minder vervuilend dan een accu, is veel lichter en is ook veel makkelijker te recyclen.

Conclusie, zolang er nog onvoldoende alternatieve zijn zoals waterstof is haardhout nog steeds één van de beste oplossingen!
 
Afb FINLAND FORRST HARVEST KACHELS EN ROOKKANALEN
Foto Zoals de bossen in Finland gekweekt en geoogst worden.
Bruin; net geoogst, licht groen; jong bos, donker groen; oud bos.


Copyright by QkachelS gr

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad B.V. , de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels.

Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en goedgekeurd rookkanaal of kachelpijp!

CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

 

Wij krijgen binnenkort een nieuwe naam: RITS FIRE B.V.

Inschrijven voor de nieuwsbrief



Aanmelden

Montage

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het complete plaatje, kachel,  compleet rookkanaal en professionele montage kan allemaal door ons geregeld worden (vraag naar de voorwaarde).

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad, de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels. Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en gecertificeerd rookkanaal of kachelpijp! CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Contact

WIJ KRIJGEN BINNENKORT EEN NIEUWE NAAM: RITS FIRE
Kachels en Rookkanalen Lelystad
Apolloweg 329 8239DC Lelystad Nederland
Telefoonnummer: 0320 412111
Email: info@ritsfire.nl

KvK nr: 76001350
BTW nr: NL 8604 74 392 B01

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Voor alle informatie aangaande uw privacy op onze website ga naar de privacy statement
Accepteer geselecteerde cookies
op al onze teksten en afbeeldingen is Copyright van toepassing, afbeeldingen van derde vallen ook onder copyright en kunnen alleen met toestemming van de desbetreffende eigenaar gebruikt worden