Kachels en Haarden /

Kachels

Houtkachels

Samen met het DW Rookkanaal 150/200  scheelt het al snel HONDERDEN €uro`s! Ook voor de complete installatie moet u bij Kachels en Rookkanalen-Lelystad zijn

AL ONZE HOUTKACHELS HEBBEN HET ECO DESIGN!
Ook onze tuinkachels voor onder uw overkapping voldoen aan de ECO Design norm.

Orders kunnen worden opgestuurd of opgehaald.

Een Kachel met een Rookkanaal is bijna altijd vele
HONDERDEN EURO`S GOEDKOPER bij ons dan bij andere kachelzaken !

Openingstijden Kachels en Rookkanalen-Lelystad klik HierHoutkachels ook wel Openhaarden of Allesbranders genoemd.


Echter allesbranders bestaan niet in de vorm van kachels. De enige allesbrander die wij kennen is een vuilverbrandingsoven.
De openhaard bestaat wel maar is niet meer van deze tijd, hij geeft bijna geen rendement en is erg vervuilend. Goede kachelzaken bieden ze niet meer aan en installeren ze zeker niet.

Er bestaan 2 soorten houtkachels: De meest voorkomende is de plaatstalen convectie kachel. Deze kachel heeft een brandkamer van dik staal met daarom heen zeg maar een jasje. Tussen de brandkamer en het jasje zit lucht, deze wordt verwarmt door de brandkamer. warme lucht wil omhoog en zo ontstaat er een luchtstroom.

Dan hebben we ook nog de plaatstalen kachels welke van dik staal zijn en veel robuuster aanvoelen als een convectie houtkachel. Echter deze kachels hebben geen jasje, de brandkamer is direct de buitenzijde van de kachel. Deze kachels zijn dus meer stralingskachels dan confectie-kachels.

Dan hebben we nog de echte stralings kachels; Gietijzeren kachels. Veelal bekent om hun nostalgische uitstraling. Echter er zijn tegenwoordig ook best wel strakke moderne Gietijzeren houtkachels.

Het voordeel van een convectie kachel is dat deze net als u verwarming een luchtstroming maakt en zo de ruimte beter in zijn geheel verwarmt. Een convectie-kachel kan dichter bij brandbare materialen staan.

Een stralingskachel zoals gietijzer geeft een lekkere stralingswarmte rondom de kachel. Let wel op deze kachel moet echt op een grotere afstand van brandbare materialen staan. Ook de zij en achterkant stralen veel hitte uit  en kunnen eigenlijk niet binnen 50 cm van dubbelglas worden geplaatst. Maar als u de giet-ijzerenkachel in een voormalige open-haard schouw zet of op een andere goede plaats dan kunt u met volle teugen genieten van de infrarood straling die deze kachels afgeven.

 


Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad B.V. , de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels.

Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en goedgekeurd rookkanaal of kachelpijp!

CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

 

Wij krijgen binnenkort een nieuwe naam: RITS FIRE B.V.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Montage

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het complete plaatje, kachel,  compleet rookkanaal en professionele montage kan allemaal door ons geregeld worden (vraag naar de voorwaarde).

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad, de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels. Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en gecertificeerd rookkanaal of kachelpijp! CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Contact

WIJ KRIJGEN BINNENKORT EEN NIEUWE NAAM: RITS FIRE
Kachels en Rookkanalen Lelystad
Apolloweg 329 8239DC Lelystad Nederland
Telefoonnummer: 0320 412111
Email: info@ritsfire.nl

KvK nr: 76001350
BTW nr: NL 8604 74 392 B01

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Voor alle informatie aangaande uw privacy op onze website ga naar de privacy statement
Accepteer geselecteerde cookies
op al onze teksten en afbeeldingen is Copyright van toepassing, afbeeldingen van derde vallen ook onder copyright en kunnen alleen met toestemming van de desbetreffende eigenaar gebruikt worden