Onze showroom is weer open!
Kachel Wiki / Tips / Hoe installeer ik een rookkanaal? /

install2richtlijn-rookkanaal buiten langs gevel

install2richtlijn-rookkanaal buiten langs gevel
install2richtlijn-rookkanaal buiten langs gevel
installatie richtlijn2 t.b.v. dubbelwandig rookkanaal buiten langs de gevel. Een korte omschrijving over de opbouw van het rookkanaal buiten langs de gevel.

Artikelnummer

install2richtlijn-rookkanaal-buit.gevel

dagen

1 dag(en)

€ 0,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Algemene Richtlijn opbouw Rookkanaal buiten langs de gevel


Bij de installatie van rookkanalen wordt normaal gesproken altijd begonnen op de verdiepingsvloer, of aan de buitengevel.

LET OP !!! er wordt alleen over de opbouw van elementen gesproken en niet over doorvoeren, brandveiligheid en dergelijke.

           Richtlijnen opbouw Rookkanaal langs de buitengevel

  
Bij de installatie van rookkanalen wordt normaal gesproken altijd begonnen met het dw gedeelte aan de buitengevel.

LET OP !!! er wordt alleen over de opbouw van elementen gesproken en niet over doorvoeren of de veiligheid.

            Langs de buitengevel:
Nadat het gat in de muur is aangebracht wordt de stoelconstructie uitgemeten, doe dit samen met het T-stuk om de exacte maat te bepalen.
Als dit gebeurd is de stoelconstructie goed vastzetten, zorg voor genoeg draagkracht van de stoelconstructie hij moet de hele pijp gaan dragen.
Als dit gebeurd is kan de lengte van de dw schuifpijp met onderaansluitstuk bepaald worden. De lengte van de dw schuifpijp + onderaansluitstuk is tot aan de binnenkant muur of als het b.v. een houtenwand is binnenkant wand + de afstand tot brandbare materialen die voor ew pijp materiaal geldt. Als de lengte bepaald is de schuifpijp opvullen dan wel verwijderen van isolatie materiaal, denk erom altijd 10mm EXTRA isolatiemateriaal in de pijp. Dan de pijp op lengte en vastzetten met een zelftapper. Nu wordt het onderaansluitstuk ew-dw op de dw rookkanaal geplaatst. Deze worden in de wand geplaatst,
Nu kan gestart worden met het opbouwen van de elementen op het T-stuk, opbouwen tot de juiste hoogte.  Ieder element moet worden voorzien van een bevestigingselement (muurbeugels).
Vanaf de dakgoot of boeideel kunnen we recht omhoog tot 50cm boven de nok.
           
            Recht omhoog;
Als we recht omhoog gaan bouwen we door tot zo ver als mogelijk tot 50cm boven de nok van het huis. Indien nodig de pijp stabiliseren met een tuibeugel en draden Ga verder bij **2
            Via het dak en dan omhoog;
Minimaal een 30 cm onder de nok weer terug recht omhoog. Voor de juiste aantal graden om  met het dak mee te lopen, 15/30/45 graden zijn standaard en met 30+15 graden kun je 30-15=15 en 30+15=45 dan kun je dus alles tussen de 15 en 45 graden mee doen. Via het dak en dan weer 1 of 2 bochten om weer recht omhoog te gaan.
            **2Als we dat gedaan hebben dan pakken we de waterpas en kijken we of het element verticaal waterpas staat (recht omhoog 90 graden). Als het element waterpas staat zetten we de pijp vast met voldoende muurbeugels en/of tui-beugel.

 Als alles klaar is de stormkraag of dw-rozet monteren met montage-kit, aan de onderzijde geen kit zodat eventuele vocht weg kan lopen.

Aan de binnenkant kan dan ook een dw –rozet of de brandseparatieplaat worden bevestigd, als de dw pijp doorsteekt. Is dit niet het geval dan kan er een ew rozet gebruikt worden.
Denk erom dat je waar de pijp door de muur gaat er altijd keramische-wol gebruikt wordt, als de pijp in de toekomst tegen ander materiaal aan komt wil je niet dat het gaat piepen.
 

Ruimte waar het stooktoestel staat:

 Dan de ruimte waar de kachel (stooktoestel) staat. Zet de kachel exact op zijn plaats. Vanuit hier de pijpen met 90 graden bocht precies uitmeten naar het onderaansluitstuk. Pijp op lengte maken. De elementen opelkaar monteren inclusief het rozet. Dan kan de hele boel als het goed is in 1 keer gemonteerd worden.
Als de pijp vast zit het rozet vast kitten met een montagekit of fixeren met een schroef.


Om bochten extra te fixeren kan er een schroef (zelftapper) worden gebruikt, deze dan door beide delen (man-vrouw) bevestigen.

Heeft u vragen, bel of mail de vestiging waar u het rookkanaal heeft gekocht.


en kijk natuurlijk verder in Kachel Wiki voor meer weetjes en schets-tekeningen

Raadpleeg ook de installatie- en gebruiksvoorschriften van uw Kachel of Haard.

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Deze handleiding is ter ondersteuning, de informatie en instructies in deze handleiding zijn onder voorbehoud van druk- en spelfouten.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze informatie.Voor alle Certificaten en DoP verklaringen (Enkelwandig en Dubbelwandig) klik hier.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad B.V. , de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels.

Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en goedgekeurd rookkanaal of kachelpijp!

CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Franchise nemers gezocht! Klik HIER voor meer informatie.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Montage

Wij plaatsen ook kachels en rookkanalen.
Installatie: in en rond Lelystad plaatsen wij al een Kachel met compleet Rookkanaal voor maar €750,00 (alleen montage)

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Lelystad, de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels. Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en gecertificeerd rookkanaal of kachelpijp! CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Contact

Kachels en Rookkanalen Lelystad
Apolloweg 2L 8239DA Lelystad Nederland
Telefoonnummer: 0320 415235
Email: info@kachelsenrookkanalen-lelystad.nl 

KvK nr: 76001350
BTW nr: NL 8604 74 392 B01

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Voor alle informatie aangaande uw privacy op onze website ga naar de privacy statement
Accepteer geselecteerde cookies
op al onze teksten en afbeeldingen is Copyright van toepassing, afbeeldingen van derde vallen ook onder copyright en kunnen alleen met toestemming van de desbetreffende eigenaar gebruikt worden